de en it es sl ca sipka hu cz sk

 


fakty

A gyémánt elektróda technikai leírása

A gyémánt elektróda segítségével történő ivóvíz, ipari és szennyvíz kezelés technikájának leírása csak az utóbbi pár évben vált ismertté.A bórral dúsított gyémánt vezetőképes  felszínt biztosít a rövidéletű hidroxi gyökök képzéséhez, melyek a szerves szennyező anyagokkal történő érintkezés során széndioxiddá és vízzé oxidálódnak. A fölöslegben lévő hidroxi gyökök a másodperc tört része alatt stabilizálódnak, eközben vízzel vagy szódával reakcióba lépve aktív oxigén képződik. E folyamat során keletkező perkarbonátok és peroxidok kettős hatást fejtenek ki a fertőtlenítés során a medencében, mégpedig megakadályozzák a nem kívánt mikroorganizmusok képződését, illetve deaktiválják a bekerült csírákat.

A PRO AQUA gyémánt elektróda

Az AQUA DIAMANTE szűrőcellákat kizárólag csak a magas minőségű PRO AQUA gyémánt elektródákkal készítik. Világszerte ez az egyetlen bórral gazdagon dúsított gyémánt, melyet magas nyomású és hőmérsékletű eljárással állítanak elő. Az ilyen magas minőségű gyémánt alkalmazásával gyakorlatilag korlátlan ideig használható elektróda készíthető.A kitűnő gyémánt elektródákkal készült AQUA DIAMANTE nem hasonlítható össze azokkal az elektródákkal, melyek felületén néhány mikrométer bórral dúsított gyémántréteg található (CVD gyémánt). Az utóbbiak csak meghatározott idejű felhasználást tesznek lehetővé, mivel nagymértékben érzékenyek a mechanikai sérülésekre. A CVD gyémántokon már egy finom karcolás is gázképződéshez vezet a vékony gyémántréteg alatt, mely idővel a réteg lehasadásához vezet. A pro AQUA gyémántelektróda masszív gyémánt monokristályokból áll, melyet a legkeményebb anyagként ismerünk, ezért  a sérülés kizárt.

Hogyan működik a szabadalmaztatott AQUA DIAMANTE-szóda technológia ?

Hogy a gyémánt tisztítócella működéséhez és az Ön bőre védelme érdekében az optimális paramétereket beállítsák, a fürdővizet  ioncserélőn keresztül 4 német keménységi fok alá lágyítják és ezután a vezetőképességet AD szóda segítségével 2,5 mS – 3,0 mS fölé emelik. A beállított keménység és vezetőképesség csak utántöltés illetve vízvesztés esetén változhat. A vezetőképesség ellenőrzéséhez egy egyszerű mérőműszert biztosítunk. Normális esetben minden további beavatkozás nélkül a vezetőképesség egy szezonon keresztül változatlan marad.

Szag és íz

Mindenki számára jól ismert egy klórozott vizű fedett uszoda kellemetlen penetráns szaga. Ezzel szemben az AQUA DIAMANTE vízkezelésű medence vize teljesen szagtalan, friss ízű, minden mellékíztől mentes. Ellentétben a klórral, mely egy vízben oldódó gáz, az AQUA DIAMANTE medencében az aktív anyagok vízben oldódó sók, melyekből nem képződhetnek gázok a vízkezelés során. Ennek köszönhetően nem kerül sor az aktív hatóanyagok veszteségére.

Valódi gyémánt van a víztisztító berendezésben?

Igen, viszont nem természetes gyémánt, hanem magas nyomású és hőmérsékeltű eljárással előállított mesterséges gyémánt. Egy speciális, bórral dúsított gyémánt, mely vezetőképességgel rendelkezik, ellentétben a természetes gyémánttal.

Korrózió

A hagyományos vízkezelésű medencéknél az alacsony pH érték következtében a korrózió jelei figyelhetők meg a nemesacélból készült medencerészeken, mint pl. a medencelétrán, a befúvókon és a világítótesteken. Az emlitett probléma a nemesacélból készült medencetesteknél is jelentkezhet.   A korrózió továbbá csökkenti a szivattyúk és a többi komponens élettartamát is. A klórral kezelt medencéknél, különösen a pH érték csökkentő anyagok (sósav, kénsav) rendszeres adagolása okoz korrózióstresszt a vízzel érintkező fém alkatrészeken.  Az AQUA DIAMANTE vízkezelésű medencékben a savak mellőzése, valamint a fürdővíz pH értékének biztoságos beállítása 8-as érték fölé tartósan meggátolja a korrózió létrejöttét.

A kémhatás beállítása többé már nem szükséges

Az AQUA DIAMANTE vízkezelésű medencében a megfelelő pH érték a hozzáadott AQUA DIAMANTE szódától automatikusan beáll, ennek következtében többé nincs szükség a kémhatást beállító anyagok adagolására, a pH értéket nem szükséges mérni, mivel az mindig 8 pH érték körül alakul, az AQUA DIAMANTE vízkezelésű medencék számára optimális tartományban. Ha mégis valamilyen oknál fogva klór kerülne a medencébe, 8-as pH értéknél a klór nem veszélyes, mert ilyen értékű kémhatásnál a klór már nem reakcióképes. Összehasonlítás képpen, viszont ha egy klór kezelésű medence vize 8 pH értékre emelkedik, akkor a vízkezelés nem működik.

Robotok, homokszűrők, skimmerek ...

A gyémánttisztító berendezés képes tökéletesen kezelni a vizet, azonban a medencébe kerülő szilárd részecskéket mechanikusan kell eltávolítani. A medence olyan, mint bármilyen más lakótér, így a medence is porszívózást igényel. A medence tisztításához a porszívóhoz hasonló medencetisztító robotok állnak az Ön rendelkezésére, esetleg egy homokszűrő berendezés kombinációja egy félautomata tisztítóberendezéssel.

Szükséges-e a szivattyút folyamatosan üzemeltetni?

Ellentétben a biológiai vízkezelésű rendszerekkel, a szivattyút nem szükséges a nap 24 órájában üzemeltetni,de a napi  működtetési időtartam nem szabad, hogy 12 óra alá csökkenjen.

 


© Copyright 2013 www.aquadiamante.hu | Tvorba web stránok od Grandiosoft